Pentru a preveni pericolul de incendiu trebuie să te asiguri că elementele care alimentează focul nu se regăsesc împreună: combustibilul trebuie să nu fie în apropiere de surse de aprindere de la o flacără, electricitate, frecare sau reacții chimice.
Verifică dacă produsele chimice sunt inflamabile și dacă sunt, ai grijă să fie folosite în zone bine ventilate. Păstrează-le în containere de metal închise ermetic, departe de surse de foc sau căldură.
Curăță resturile inflamabile și depozitează materialele inflamabile în mod adecvat.
Nu uita că o țigară aprinsă este o sursă de foc, deci fumatul ar trebui permis doar în locuri special amenajate, departe de materiale și produse chimice inflamabile, iar resturile ar trebui aruncate în containere corespunzătoare.
Am lăsat la final atenționările privind pericolul de incendiu cauzate de instalația electrică, aceasta fiind principala cauză a incendiilor la locul de muncă. Nu suprasolicita circuitele sau prizele, nu folosi cabluri și unelte electrice deteriorate și defecte. Nu depozita materiale sau produse inflamabile în apropierea echipamentelor sau utilajelor electrice și efectuează verificările PRAM. Verificarea PRAM asigură prevenirea electrocutării personalului, prevenirea incendierii clădirilor și, nu in ultimul rand, prevenirea scurtcircuitării aparaturii electrice şi electronice.
Vă recomandăm să apelați la specialiști pentru că această verificare trebuie făcută de persoane autorizate.
În caz de incendiu suna la 112, oprește echipamentele sub tensiune și evacuează zona repede și cu calm.