Poate că munca la birou nu este la fel de periculoasă ca alte meserii dar are riscurile ei pe termen lung. Factorii de risc sunt de obicei și lucrurile care scad productivitatea angajaților tăi, de aceea ar trebui să acorzi importanță condițiilor de lucru.
Camera ar trebui să fie aerisită, iar angajatul trebuie să dispună de suficient spațiu. Ideal, activitățile ar trebui să se desfășoare într-o zona de confort permanent. Este evident că nu vrei să te lovești de obiecte mereu, sau să fii nevoit să lucrezi în posturi contorsionate, pentru ca nu ai suficient spațiu pentru genunchi sau picioare.
Iluminatul corespunzător este extrem de important. Acesta ar trebui să fie potrivit pentru fiecare activitate, fie că este vorba de lucrul la computer, unde nu e nevoie de foarte multă lumină, sau de alte activități care necesită o lumină mai puternică. Dacă activitățile alternează, este util să ai un dispozitiv de iluminat care se poate muta sau stinge cu ușurință.
Problema principală a unui job la birou este sedentarismul. Menţinerea aceleiaşi poziţii la birou şi lipsa activității fizice pentru un timp îndelungat poate genera dureri de gât, de spate şi umeri. Cine poate fi productiv și concentrat atunci când resimte dureri și disconfort? Deci nu uita să iei scurte pauze pentru exerciții de streching sau pur și simplu pentru a face câțiva pași prin birou. Schimbă poziția în care stai la birou sau încearcă să alternezi statul pe scaun cu statul în picioare.
Nu uita să ții cont de principiile ergonomiei organizaționale pentru ca echipa ta să atingă potențialul maxim.