Tactici pentru siguranta muncii ce pot deveni filosofie

Deseori spun ca ”in viata poti avea tot ce vrei daca vei ajuta suficienti oameni sa obtina ceea ce vor”. Iata o povestire care dovedeste acest lucru intr-un mod foarte interesant – si capabil sa salveze vieti.
Una dintre cele mai grozave istorisiri despre succes din istoria Statelor Unite in secolul XX este povestea podului Golden Gate. Acesta a fost finantat in mare parte de Marin County si San Francisco, cele doua comunitati intre care avea sa asigure legatura. Sub pod erau alte ”doua comunitati”. Una dintre ele era comunitatea oamenilor care lucrau la construirea podului, iar cealalta era compusa din oameni care asteptau sa moara cineva pentru a obtine o slujba.

Frica – indiferent daca e frica de a cadea, frica de esec sau frica de a ramane pe dinafara – este o povara foarte grea

Uneori nu erau nevoiti sa astepte prea mult, fiindca in prima parte a lucrarilor nu s-au folosit dispozitive de siguranta, asa ca au murit 23 de oameni, cazand de pe pod. Pentru ultima parte a proiectului, s-a pus in functiune o plasa de protectie care a costat 100 000 de dolari. Cel putin zece oameni au cazut in ea si vietile le-au fost salvate. Partea cea mai interesanta este insa ca odata ce oamenii au simtit ca vietile lor sunt in siguranta, productivitatea a crescut cu 25%. Acest procent a rascumparat din plin costul plasei de siguranta, ca sa nu mai vorbim de familiile muncitorilor si de cei ale caror vieti au fost salvate.

siguranta_muncii

Ambele comunitati au obtinut ce doreau. Acel pod minunat a servit unui scop extraordinar si totul a fost obtinut la un pret mult mai mic, fiindca muncitorii au obtinut ce-si doreau – o slujba buna, sigura, bine platita. Ganditi-va la asta. Adoptati o filosofie.

Daca ti-a placut articolul, e bine de stiut faptul ca nu l-am compus noi. Este o copie aproape fidela a unui capitol din cartea “Motive pentru a zambi” scrisa de Zig Ziglar. Motivul pentru care am postat acest articol este pentru simplul fapt ca ne-a placut foarte mult povestea si am dorit sa o impartasim si altora. Mai multe despre Zig Ziglar si despre scrierile lui poti vedea aici.

Sursa foto: www.goldengate.org